Internship – Fabienne Chapot

Om ook binnen de praktijk ervaring op te doen op het gebied van branding en marketing heb ik een half jaar meegedraaid bij het Amsterdamse modemerk Fabienne Chapot. Op de marketing afdeling kwamen diverse facetten van het werkveld voorbij. Een leerzame periode waarin ik mezelf verder heb ontwikkeld.


 Werkzaamheden

The Fabienne Chapot App!

Een van mijn grootste werkzaamheden was de content creatie voor de Fabienne Chapot App. Een platform dat alleen te downloaden is voor werknemers en retailers die het merk verkopen.

Het moment dat ik aan mijn stage begon, was de Fabienne Chapot App net geactiveerd. Alle ideeën voor content stonden nog open. Samen met de marketing manager heb ik de volgende onderwerpen opgezet én uitgewerkt:

Tell me your favourites
Stylistes uit de store vertellen over hun favoriete FC items. Ze delen tips om het item te stylen en vertellen er leuke inside weetjes over.

Style the trend like
We delen voor dit content item berichten van influencers, gekleed in Fabienne Chapot. Deze koppelen we aan een relevante trend. Handig en bruikbaar voor de retailers, maar ook leuk leesvoer voor mensen op het hoofdkantoor van Fabienne Chapot!

A day in…..
Fabienne Chapot groeit erg hard en opent steeds meer winkels in verschillende steden. Daarom delen we in dit item de leukste hotspots van de steden met tips voor eten, drinken, dansen en overnachten. Alle tips zijn daarnaast op loopafstand van de Fabienne Chapot store.

Let’s show you some smashing content!

Werkzaamheden

The Retail Newsletter

Wekelijks stond er op mijn agenda om een nieuwsbrief op te stellen en uit te sturen naar de retailers in Nederland, Duitsland en de UK.

Aan mij de taak om, aan de hand van agendapunten, de nieuwsbrief content samen te stellen. Passende teksten schrijven en beeldmateriaal erbij betrekken waren hier onderdeel van. De Nederlandse en Engelse versie schreef ik zelf. De Duitse variant werd vertaald door een extern bureau.

The perfect way to come closer to the retailers!

Werkzaamheden

Event Organisation

In de maanden dat ik werkzaam was binnen de marketing afsdeling van Fabienne Chapot zijn we verschillende events geweest. Aan mij om hierbij te ondersteunen.

Bij de meeste events had ik een ondersteunende rol. Echter kwam de organisatie van de Fabienne Chapot Sample Sale wel volledig op de schouders van mij en een andere stagiaire terecht. Een onwijs leerzame kans!

Influencer event
Tijdens het influencer event werd de nieuwe collectie gepresenteerd. Influencers vanuit verschillende plekken in Europa kwamen over. Wij regelde alle aankleding, de catering, hotels en goodiebags.

Fabienne Chapot Sample Sale
Zoals al vernoemd lag de organisatie voor dit evenement volledig bij mij en de stagiaire van de afdeling ‘online’. We stelden een content planning samen om de bekendheid van het event te verstrekken, zorgde voor genoeg personeel, catering en een strakke planning.

Retailers event
Tijdens dit evenement werden de grootste inkopers van Fabienne Chapot uitgenodigd op het hoofdkantoor voor een exclusieve FC Experience. Aan mij om alle aankleding te verzorgen, de catering te regelen en er voor te zorgen dat de dag soepel verliep.

BEOORDELING


Mijn stage periode bij Fabienne Chapot werd beoordeeld met een 8,5

Sophia, je bent een fijne en betrokken collega en een fijn person om mee te werken. Je bent rustig en denkt goed na over de dingen die je doet. Je werkt professioneel, hebt alles op orde en bent erg betrouwbaar. Belangrijke kwaliteiten voor in het werkveld. Daarnaast ben je proactief en kom je met leuke/goede ideeën en een aantal van jouw ideeën hebben we daadwerkelijk geïmplementeerd!
Als verbeterpunt zou ik je willen meegeven om in de toekomst te werken aan het stellen van prioriteiten, zodat de dingen die ‘nieuw’ zijn ook daadwerkelijk opgepakt kunnen worden en van de grond komen. Veel dank voor je inzet en energie bij Fabienne Chapot. Ik hoop dat je alles hebt geleerd van wat je wilde en dat je nieuwe inzichten hebt gekregen. Veel succes in de toekomst, jij komt er wel!

– Nicoline van Vliet