Content marketeer

Mijn werkzaamheden bij Hey Marketing

Content Marketeer

Van december 2020 tot november 2021 heb ik gewerkt voor de start-up Hey Marketing in Eindhoven. Het bedrijf waar ik als Content Marketeer super veel heb mogen leren in een korte tijd en waar we de meest gave online campagnes hebben opgezet! Het doel? Bedrijven online laten groeien door een passend online marketing plan toe te passen. Werkzaam vanuit een strategisch oogpunt en met een gezonde dosis creativiteit om het maximale resultaat te behalen!

Mijn focus lag hierbij natuurlijk op de content van de bedrijven. Wat willen ze uitstralen? Hoe komt de merk identiteit het beste over en welke manier van content is hiervoor nodig? Samen met de klant werd dit besproken om uiteindelijk over te gaan op het uitvoeren van de plannen.

Social media advertenties

Voor Facebook en Instagram

Het is natuurlijk dé manier om online meer bereik te behalen: slimme advertenties inzetten binnen Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok of LinkedIn.

Mijn werkzaamheden hierbij waren het definiëren van de doelgroepen en het uitdenken van de advertenties.

Leuke en uitdagende klussen, want ieder bedrijf is anders en heeft een andere look & feel en tone of voice nodig.

Met animerende stories op Facebook en Instagram, pakkende teksten in de vaste posts en door het vertellen van verhalen heb ik mijn kennis hierin mogen verbreden.

E-mail marketing

Vol inspiratie en met passende teksten

Een sterke band opbouwen met je doelgroep kan met e-mail marketing.

Met mijn oogpunt vanuit branding vond ik dit een erg uitdagend onderdeel. Want waar vind je het balans tussen een toevoegende boodschap brengen, je merkidentiteit uitdragen én geaccepteerd worden door de consument? Het laatste wat je wilt is irritaties opbouwen omdat je ‘te vaak’ voorbij komt in de mailbox.

Mijn werkzaamheden binnen e-mailmarketing waren voornamelijk het bedenken van leuke acties, verwerken van het inhoud pakket van de klant en hieruit een inspirerende en aantrekkelijke mailing opbouwen.

SEO teksten

Zoekmachine optimalisatie ten toppen!

Pakkende content, linkbuilding, local SEO en een goede optimalisatie: de perfecte manier voor een stijging van een website binnen Google.

Om tot de juiste teksten te komen begon ik hierbij met een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek. Want welke zoekwoorden gebruikt de consument voor een bepaald product of dienst?
Met een lijst aan relevante zoektermen als gevolg werd er content mapping opgezet.

De zoektermen met de meest relevante, hoge scoren kon ik vervolgens gaan gebruiken binnen mijn SEO teksten. En met de juiste linkjes en vernieuwende content, levert dit al snel resultaat op!

Klanten portfolio