Graduation Project

Especially for Stella McCartney Kids

Where to start?

Stella McCartney

Vanaf dag een was het mijn ultieme doel om af te studeren met een project dat zou verbazen, vernieuwen en inspireren.

Mijn afstudeeronderzoek begon met een fascinatie voor het Britse modehuis Stella McCartney. Want met bovengenoemd doel in mijn achterhoofd, kon dit high end fashion merk alleen maar een onwijs groot voorbeeld zijn.

Maar mijn fascinatie leverde ook een groot inzicht op. Stella McCartney spreekt zich met haar modemerk duidelijk uit tegen de waste die kleding oplevert. Niet voor niets dat ze staat voor het zolang mogelijk waarderen van kledingitems en haar ultieme doel is om kleding circulair te maken. Door het gebruik van nieuwe innovaties en door geen dierlijke materialen te gebruiken loopt ze al jaren voorop in de ontwikkelingen binnen de mode-industrie. Mijn inzicht omtrent deze uitspraken? De Stella Kids collecties staan hier haaks op.

De Stella Kids collecties worden gemaakt van duurzame producten, maar uiteindelijk weten we allemaal dat kinderkleding geen lange levensduur heeft. Kids groeien, knoeien, vallen en staan weer op. Dit in samenhang met de Woke bewegingen maakt dat Stella McCartney haar visie met meer verantwoordelijkheid ook mag doortrekken binnen haar kids collectie. En dat is precies waar mijn project van start ging.

Everything starts with research

 Om mijn inzichten meer lading te geven was het belangrijk om met een diep en breed onderzoek te starten. Van de kinderkleding-branche tot greenwashing en de trend bewegingen die gaande zijn: Alles werd doorgenomen!

Making good decisions

Om het onderzoek een richting te geven, heb ik met een challenge gewerkt. Het doel werd om deze vraag aan het einde van mijn afstudeerproject te beantwoorden. De challenge luidt als volgt: Hoe kan Stella McCartney de kids collectie in lijn brengen met de sustainable merk identiteit?

Brand me away!

In de eerste periode heb ik een brandbook voor Stella McCarntey opgesteld. De ideale manier om tot de juiste verbanden te komen en het merk echt door en door te begrijpen.
Bekijk het brandbook hier!

Mijn afstudeerproject voor Stella McCartney heeft zich ontwikkeld tot vier uiteindelijke producten. Bekijk ze hier!

Product 1

CONCEPTBOOK

Show me more!

Product 2

TOOLKIT

Show me more!

Product 3

EDUCATION MOVIE

Show me more!

Product 4

CAMPAIGN

Show me more!

BEOORDELING


Het gehele afstudeerproject is beoordeeld met een 9.0

Sophia, je hebt vanuit je persoonlijke fascinatie voor sustainability een mooi onderwerp en onderzoek gekozen. Je hebt onderzoek uitgevoerd vanuit verschillende aspecten zoals merk, doelgroep en trends. Je onderzoek is breed en gefundeerd, wat zichtbaar is in je project. Knap is het hoe je vanuit onderzoek hele eigen en gedurfde keuzes maakt. Ook laat je zien dat je goed inzicht heb in je eigen kunnen. Je hebt met veel verschillende mensen samen gewerkt om tot dit eind resultaat te komen. 

Je laat zien dat je goed kan aansturen en de overal visie goed kan bewaken. De visuele identiteit van je project en het merk van Stella McCartney had nog wat gedurfder gekund. Het past goed maar het blijft hier en daar visueel wat binnen de lijntjes.

Al met al heb je heel gedegen, stabiel en goed zelfstandig gewerkt. Je werkt goed met de feedback en durft je eigen keuzes aan te houden. We hebben jou ervaren als een hele fijne student die veel eigen initiatief en zelfstandigheid toont. Je hebt inzicht op je eigen kunnen. Dat laat je zien door de spin te zijn van je project maar ook veel uit handen te geven zoals de illustraties en hulp bij het creëeren van de film.

Overall vinden we dat je het super goed hebt gedaan en denken dat je zeker klaar bent om nu helemaal zelfstandig aan het werk te gaan. Gefeliciteerd en veel succes verder!


– Gerdien van Halteren en Merel Korteweg